fredag 30. april 2010

Aldri like dager på orreleik

Tekst og foto: Duy Pham

Høydepunktet på en leik er selveste hønuka hvor alt er på topp. Jeg måtte derfor sikre meg plass på leiken med to ukers mellomrom. Alt er fortsatt avhengig av vær og vind. Men forventningene steg i takt med jevnlige rapporter fra Bård Næss og Torbjørn Martinsen om at det nærmet seg høneuka.


Deltakene var Jan Walbeck, Benny, Aleksander Myklebust (på tiurleken med Torbjørn) og undertegnede Duy Pham. Vi samlet oss på Skarnes, og kjørte derfra videre til leiken sammen med Bård Næss.


Truger ble erstattet med gummistøvler der vi tuslet opp i fjellet. Etter å ha klargjort fotoutstyret for morgendagen, inntok vi kveldsmaten under et koselig bål, før vi pakket oss inn i soveposer. Alle håpet at den kraftig vinden ville løye seg i løpet kvelden. Fra første øyekast denne morgenen så det meget lovende ut. Isen smeltet, og glimte av vannet reflekterte da sola lysnet til. Forventingen var stor selv om vannet formet seg til islag, myra stivnet og snøen dekket over det lille vannet.

Gryspillet startet rund 04:00 og varte 45minutter. Like spennende hver gang når hanene var på plass. Orrhanene inntok leikplassen en etter en. Forestillingen var i full gang fra 06:30 og avsluttet ved 08:30. De bykset, og utfordret hverandre med sine styrke og smidighet i forskjellige akrobatiske positurer.

Leiken var i full fart da to høner kom tilstedet. Hanene ble nå ivrigere en noensinne. For oss fotografer ble det hele en begivenhetsrik opplevelse. Etter leiken sørget Bård for ”brunch” til oss alle. Deretter var vi på bjørnehi jakt. Letingen tok sin tid, men belønningen verdt prisen da vi fant hiet.

Alltid hyggelig å treffe nye mennesker med samme interesser. Håper at jeg kan se noen av deltakene igjen ved en annen foto anledning.

Duy Pham

2 kommentarer:

  1. Takk for en fin historie. Flotte bidler der de poserer villig vekk:)

    SvarSlett
  2. Skikkelig stilige bilder! Aldri sett fulg oppføre seg sånn.. Håper på å se slikt en gang da, men det skremmer å tenke på at jeg må være våken så tidlig..:-p

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.