søndag 2. mai 2010

Foto-Norge samler seg

Knut Førsund annonserte en stor nyhet under årets Nordic Light festival. Foto-norge samler seg! Samtidig ble pressemeldingen om begivenheten sendt ut. En tydelig stolt Knut Førsund fortalte at det er nærmere tretti år siden ideen ble lansert. Og at de nå endelig hadde kommet frem til en god plattform med løsninger som alle aksepterer.

Pressemelding:
Foto-Norge er navnet på en ny fellesorganisasjon som vil samle landsdekkende organisasjoner, forbund og foreninger. Ca. 6000 fotografer som arbeider med fotografi og film står bak prosjektet. Endelig har det lykkes å finne plattform og løsninger som alle aksepterer, og som skal arbeide for å styrke fotografiet og film i samfunnet, gjennom kunnskap, forståelse og respekt, og å arbeide for gode og varige forhold for og mellom medlemsorganisasjonene.

Fellesorganisasjonen Foto-Norge skal arbeide både internt og eksternt og være fotografenes og fotografiets talerør overfor politikere, myndigheter, medier, utdannings-institusjoner og potensielle sponsorer.
Nettstedet www.Foto-Norge.no vil etter hvert komme på lufta med aktuell informasjon, nyheter og linker til medlemsorganisasjonene. Foto-Norge har foreløpig adresse i Rådhusgata 20 i Oslo. Foto-Norge har følgende med seg: Norges Fotografforbund; Institusjonsfotografenes Forening; Norske Reklamefotografer; Pressefotografenes Klubb; Forbundet Frie Fotografer; Norske Naturfotografer; Biofoto; Norges Skolefotoforbund; Preus museums venner – Norsk fotohistorisk Forening og Norsk Selskap for Fotografi. To foreninger for norske filmfotografer er også invitert til å være med.

Konstituerende møte med valg av styre og representantskap blir avholdt 22. juni i Oslo. Utad vil den nye fellesorganisasjonen presentere seg på Fotografiets Dag i Horten 22. august.

1 kommentar:

  1. Dette er nok en riktig vei å gå. I artikkelen står det at Foto-Norge har BioFoto med seg. BioFoto som organisasjon har ikke diskutert dette og ingen besluttning er tatt. Men Foto-Norge har ikke BioFoto mot seg, så da er er kansje uttalelsen ikke så uriktig alikevel.

    John

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.