søndag 25. april 2010

Snøballkrig på orreleiken

Workshoppen med Torbjørn Martinsen og Baard Næss på orremyra fortsetter. Dette blir det mye bilder av, både for deltagere og arrangører. Baard har sendt oss en liten stemningsrapport fra leiken.


Forholdene på denne tiden av året er som oftest variable. Den ene dagen solskinn og plussgrader. Den andre snøstorm og minus 2 grader. Våren er i anmarsj men hønenen likte ikke snøværet noe som førte til at høneuka ble satt noen dager tilbake.

Orrhanene entret plassen selv om "kong vinter", slo hardt tilbake. Hanene satt der tålmodig i snøværet og ventet. Hvor ble det av hønene? Det er nå et år siden de hadde svingt seg sammen med hønene. Dette er deprimerende for en våryr hane. For oss fotografer derimot, så var dette helt topp. Fine stemningsbilder i snødriv var mangelvare i arkivet. Etterhvert begynte vi også å bli mettet for rolige orrer i snødriv. Nå ønsket vi mere action. Det uteble og hanene stakk.

Vi ventet i håp om at de skulle komme tilbake. En halv time gikk og hanene kom flyvende inn på leiken, hormonene boblet selv om snøværet satte en brems på høneaktiviteten. Så satt de der igjen, slukøret og følte seg litt snytt for våren., men plutselig kom en høne inn på leiken. Nå ble det fart på gutta. Hanene buldret og kjempet for territoriumet sitt. I kampens hete så jeg nye kampteknikker bli tatt i bruk. Noen valgte å sparke snø opp mot hodet til motstanderen for så å hakke løs. Rene snøballkrigen......

Tekst og foto: Baard Næss/ canon markIV, 300 mm 3,8L. 800 til 1600 iso

1 kommentar:

  1. Flotte bilder i snødrevet. Artig teknikk på den hanen der gitt..

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.