onsdag 28. april 2010

Nordic Light

Undertegnede befinner seg fortsatt i Kristiansund og Nordic Light.
Bildet under ble tatt i dag tidlig. Dagen startet med finvær, nå ser de ut til skye til litt mer. 


Gårsdagen er vel overstått. Her er et lite referat fra kurset med Bill Atkonson og Mikkel Aaland om digital printing. En inspirerende og engasjert Bill Atkinson var i godt slag. I den første delen tok han for seg praktisk fotografering. Han snakket mye om utstyret han benyttet, stativ osv. Mye av poenget her var at fotografen måtte gjøre en god jobb ute i felt. Blant annet ved bruk av gråkort eller en Expo Disc. Poenget er å ha et nøytralt utgangspunkt for å stille hvitbalansen. Etter lunsj ble det hele mer interessant. Oppskarping ble gjennomgått i detalj. Bill Atkinson skrøt mye av Smart Sharpen som kommer i Photoshop CS 5. Fargerom og profiler ble presentert i tredimensjonal form. dette tegnet et fint bilde av hvordan de ulike profilene fungerer. Bill Atkinson anbefalte å benytte Profoto fargerom i 16 bit som arbeidsflyt. Printing på Canvas ble gjennomgått, og vi fikk se hvordan Bill Atkinson snekret rammer som han senere spente opp lerretet på. Han gjorde alt selv, til og med lamineringen. Dette ble gjort med sprøytepistol. En del av garasjen var innredet som "lakkeringsrom" hvor dette foregikk. Alt i alt ble det en veldig spennende dag. Bill Atkinson svarte villig på alle spørsmål som ble stilt.

Verdens første selvkalibrerende skjerm!

Produktsjef Anders Jønsson fra Eizo viser stolt frem Eizo sin nye selvkalibrerende skjerm. Til høyre ser vi Per Arnfinn Persen fra distributøren Profil Data. Skjermen har fått navnet ColorEdge CG245W. Dette er verdens første skjerm med innebygget kalibrator som gjør den 100% selvkalibrerende. Legg merke til det hvite feltet på skjermen. Den sorte firkanten du ser er kalibreringsverktøyet. Den felles ut automatisk ved kalibrering.

Kalibreringen av skjermen kan automatiseres. Du trenger ikke engang slå på PC/Mac`n din. Dette gjøres i skjermen. Skjermen bruker dine tidligere innstillinger som utgangspunkt. Ut i fra dette gjør den en kalibrering mot grått for å justere inn eventuelle avvik som har oppstått. Skjermen har 1024 gråtoner med 10-bit PC signaler. Dette er fire ganger mer en de vanlige 256 gråtoner man får ved 8-bits visning. Man får også 1,07 milliarder farger samtidig fra en pallett på 68 milliarder. Dette er igjen 64 ganger mer en de vanlige 16,7 millioner fargene som vises ved 8-bits visning.

Veiledende pris er satt til 17900 .- ink MVA

Tekst og foto: Kai Jensen, webredaktør Natur&Foto

1 kommentar:

  1. Jeg så utstillingen din på lørdag i krsund, gikk dessverre glipp av foredraget (vi venner har ikke alltid lik interesse..) fantastiske bilder, jeg håper at jeg en gang kan lære!!!

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.