tirsdag 24. november 2009

Novemberfjell i Montserrat

Tekst og Foto: Tom Schandy
I Norge har vinteren for lengst banket på, men her i Spania er det fortsatt ganske så sommerlig med temperaturer på over 20 plussgrader. Etter noen timer i Barcelona ved Middelhavet har jeg sammen med Jan Fredrik Isaksen kjørt noen mil innover i landet til en nasjonalpark jeg ikke var klar over, nemliig Montserrat.


Den steg opp av slettelandskapet som en ås i det fjerne, men viste seg å være noe mer enn en vanlig ås. Dette er nemlig et kjempestort klippefjell med stupbratte granittvegger, sylskarpe pigger og topper. Et konglomerat av sedimentære bergarter og svært populært blant fjellklatrere. Montserrat betyr da også «spisst fjell» på katalansk.


Vi fant en vei som gikk opp over massivet i et stort antall svinger, så etterhvert kom vi ganske nær de spektakulære toppene. Oppstigningen foregikk på skyggesiden, men etterhvert kom vi på solsiden. Vi var heldige og fikk med oss det siste røde kveldslyset som lyste opp de bratte fjellveggene. Toppen av Montserrat kalles Sant Jeroni og er 1236 meter over havet. Oppe i fjellet er det også et helt unikt kloster med en spennende historie bak seg.

Med i bagasjen er en Canon 7D som jeg nå tester til det første nummeret av Natur&Foto. Kameraet var uprøvd før jeg tok det fram her i Spania, og foreløpig har det vært stor stas å feste det spanske landskapet til minnebrikken. Alle bildene som er vedlagt denne bloggen er tatt med dette kameraet. Jeg har brukt både 16-35/2.8, 70-200/2.,8 og 300/2.8.

Vi er imidlertid bare på gjennomreise. Formålet med en Spania-tur helt i slutten av november er fotografering av gåsegribb og lammegribb høyt oppe i fjellene, i det man kaller pre-Pyreneene, Andorra er bare 8 mil unna. Om vi lykkes med vår gribbefotografering gjenstår å se, men jeg vil avlegge rapport om det finnes internett tilgang dit vi skal.

De beste fotohilsner fra Tom Schandy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.