onsdag 14. oktober 2009

Nytt kamera fra Nikon, D3s

Nikon lanserte i dag D3s, et kamera som ifølge Nikon skal flytte grensene for hvor lite lys man faktisk trenger for å fotografere.

I sin pressemelding skriver Nikon; Det store pikselområdet, har fått en omarbeidet indre struktur, som betyr at D3s kan ta bilder under dårlige og til tider nesten umulige forhold. Det syvtrinns ISO-området fra 200 til 12 800 lar fotografen ta bilder og film i omgivelser med svært lite lys, og med minimalt med behandling for å sikre skarphet og detaljer, noe som er essensielt for dagen nyhets- og sportsfotografer.

Videre bevis på D3s sin utrolige egenskaper for fotografering under dårlige lysforhold er det faktum at det er det første kameraet med intet mindre enn tre ytterligere ISO-hevingsnivåer, opp til Hi-3, (ISO-ekvivalenten er utrolige 102 400).

Natur & Foto håper å prøvd D3s i felt. Spesielt mulighetene for å kunne benytte høy iso uten at det generer sjenerende støy er interessante punkter. Dyrefotografering skjer ofte i skumring med store teler. Store teleobjektiv krever raske lukkertider for opptimal skarphet, spesielt om man ikke bruker stativ.

Under mange av mine reiser har jeg sett hvor viktig dette er. På fugl og dyrefotografering forsøker man å benytte så lav iso som mulig for å ungå støy. Dette resulterer raskt i uskarpe bilder. Nå kan man snart bruke 800 ISO som standard. Dette vil uten tvil resultere i at færre bilder havner i søppelkurven.

Hele pressemeldingen kan du lese på Nikon sine hjemmesider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.