lørdag 31. oktober 2009

Naturfilmere får egen forening

Foto: Arne nævra.
For oss som har fulgt norske naturfilmere over en tid er det ikke overraskende at det blir stiftet en egen norsk forening for nettopp naturfilmere. Norske naturfilmere har i en årrekke holdt en høy internasjonal klasse, og det er en av nestorene blandt de norske naturfilmerne som står bak. Nemlig ikke ukjente Arne Nevra.

- Flere av oss har tenkt på det lenge; nå blir det endelig en realitet, forteller en engasjert Arne Nævra. - En tilsvarende forening er nettopp dannet i Sverige (se www.naturfilarna.se) og det er en tilsvarende forening under etablering i Danmark. Dermed kan vi raskt også få en nordisk overbygning og et nordisk samarbeid. Tanken er at dette skal bli en forening som skal stimulere og samle, utvikle og rekruttere krefter som brenner for natur- og friluftsfilmer. Derfor ser vi for oss at dette nye miljøet både skal utvikle medlemmene faglig gjennom seminarer og små filmfestivaler og være et hyggelig, sosialt samlingspunkt, heter det i innbydelsen som er gått til mange potensielle medlemmer her i landet.

- Men nøyaktig hva foreningen skal være og hva den skal jobbe med, skal jo diskuteres på selve møtet og nedfelles i formålsparagrafen, sier Nævra. Alle de tre nordiske foreningene legger opp til at det skal være et opptakskrav, slik at bare mer dedikerte, profesjonelle filmfolk blir med. Likevel tror Nævra at det fort kan bli 30 medlemmer i foreningen.

- Filmproduksjon er så vidt spesielt i forhold til stillfoto at det har blitt et behov for et eget, organisert miljø i tillegg til NN og Biofoto, avslutter Nævra – som sammen med Gunnar O. Nilsen, Ulf Myrvold, Trond Berg og natur&Foto sin film medarbeider Asgeir Helgestad har utgjort en arbeidsgruppe for stiftelsen.

Foreningen vil bli stiftet i et møte over to dager i Hokksund i Øvre Eiker 20 – 21. november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.