lørdag 29. oktober 2011

Norsk seier i GDT


Tekst: Tom Schandy

Norsk naturfoto er inne i en god periode for tiden. For ei drøy uke siden fortalte vi om god norsk innsats i BBCs Wildlife Photographer of the Year. Nå kan vi gratulere Knut-Sverre Horn med seier i kategorien landskap i European Wildlife Photographer of the Year som arrangeres av tyske GDT (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen). Dette er den nest største naturfotokonkurransen, bygd over akkurat som samme lest som den britiske. Nærmere 1000 fotografer fra 39 land deltok. I tillegg til Horn, fikk Ole-Jørgen Liodden og Orsolya Haarberg med tre bilder i konkurransen, Eirik Grønningsæter fikk ett. Liodden fikk som mange sikkert husker også med to bilder i BBC-konkurransen, og er således den norske fotografen som har hatt størst uttelling i årets store naturfotokonkurranser. Eirik Grønningsæter vant for øvrig klassen for dyreportretter i BBC i fjor, mens Orsolya Haarberg tidligere har vunnet vunnet landskapskategorien i GDT med et bilde fra Varanger.

Knut-Sverre Horn er nok ikke blant de mest kjente fotonavnene, men han har fotografert natur og spesielt fugler i mange år. Han er opprinnelig fra Sandefjord, men bor nå med kone og barn i Vadsø hvor han jobber som vaktsjef i NRK Finnmark. Han forteller at vinnerbildet er tatt på østkysten av Island i 2009 i løpet av tre minutter, mens kona og halve ungeflokken ventet utålmodig i bilen. Han hadde kanskje ventet at et av hans mange flotte fuglebilder fra Varanger skulle gjøre det skarpt, men så ble det i stedet et landskap fra Island. Men for et landskapsbilde. Dette er de store linjers bilde, med svart lavastrand som møter havet – og med en hvit måke som bestilt i høyre hjørne. Enkelt og greit, men likevel så vanskelig… Vi gratulerer!

Vinnerbildene er så langt ikke å finne på GDTs hjemmeside, men følg med på http://www.gdtfoto.de/content.php?siteloc=27&action=open&owner=8

Se flere av Horns bilder på hans egen blogg: http://knutsverrehorn.blogspot.com

7 kommentarer:

 1. Grattis Knut-Sverre!
  Flott bilde:-)
  Mvh Baard

  SvarSlett
 2. Veldig bra bilde Knut-Sverre. Grattis :)

  SvarSlett
 3. Rigtigt godt billede, flot

  SvarSlett
 4. Kjempehyggelig og et rått bilde, så enkelt og så bra !!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer Knut-Sverre. Spennende å følge hans gode bilder
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye! Nydelig bilde!

  Mvh Arnfinn

  SvarSlett
 7. Lekkert! Gratulerer!
  Mvh Jan Fredrik Isaksen

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.