tirsdag 11. oktober 2011

Albin skutt og drept


Tekst og foto: Baard Næss

Albino elgen "Albin" ble skutt og drept under elgjakta i år. Siden 2006 da den første gang ble oppdaget i Spydbergs store skoger ble jaktlagene i området enig om å frede den seg i mellom. I år skjøt en dansk elgjeger Norges mest kjente elg. Dansken har gitt uttrykk for å være lei seg over hendelsen. Jaktlaget tar selvkritikk og mener de burde innformert dansken bedre om fredningen. Etter hendelsen har det blomstret opp en voldsom debatt på sosiale medier.

For noen år siden fikk jeg et tips om Albin og jeg satte i gang et lite prosjekt med å finne han. Med god hjelp fra en venn klarte vi å finne den mystiske hvite elgen. Opplevelsen var stor når den hvite elgen kom luskende i blåtimen. Som et hvitt spøkelse kom den ut på en liten åpning i skogen. Jeg var heldig å fikk noen bilder av den sjeldne elgen. Siden den gang har jeg hatt i bakhodet å oppsøke den flere ganger, men det har desverre ikke vært prioritert og nå er det for seint. Vi får håpe Albin har klart å føre sine gener videre slik at det dukker opp en ny hvit elg i Østfold sine skoger.

7 kommentarer:

 1. ja , dette er synn , dansken tenkte vel dette som et flott trofe , og en elg er en elg

  SvarSlett
 2. Nå, som han har sett reaksjonene, er dansken "lei seg". Men det var han ikke til å begynne med, han var strålende fornøyd med sitt trofe, og han var fullt klar over at elgen var "fredet".

  SvarSlett
 3. Var denne elgen registrert FREDET ?

  SvarSlett
 4. Det var synd for oss og for Albin. Dukker nok opp en ny albino med tiden :))

  SvarSlett
 5. Hvor lei seg han dansken egentlig var tar en med en klype salt, for som nevnt tidligere i kommentarene så stod samme dansken frem som den stolte store jeger og fremme holdninger som får en til å bli kvalm.

  SvarSlett
 6. Hei og takk for kommentarer. Fredningen er bestemt av jaktlagene seg i mellom. Det har vært sterke meninger i indre Østfold å bevare Albin. Slik har det vært i mange år og alle jegerene har vært innformert om dette. Om det blir konskvenser for jegeren som har skutt han, vet vi lite om. I tilfelle skulle en tro det var utestengelse fra jaktlaget.

  SvarSlett
 7. Trist,.og om ikke annet, så bør en kunne forvente en stor porsjon ydmykhet fra jegeren!

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.