tirsdag 27. desember 2011

NNPC Kategori Landskap


Årets nordiske landskapsbilde
:
 Her kan alle bilder av landskap fotografert i Norden sendes inn. 
Du kan delta med inntil fem bilder. Det kåres en hovedpremievinner og ni premierte. Hovedpremien er turutstyr fra Vertikal til en verdi av kr. 10 000,-. Ni premierte får en fotobok og print fra FotoVideo.


Vinnerbilde i kategorien går til finalen om å bli årets nordiske naturbilde.

I fjor vant Hans Strand fra Sverige denne kategorien. Vulkanutbruddet Eyjafjallajøkull på Island lammet hele Europa. Hans Strand leide et fly og fikk tatt noen vulkanutbruddsbilder fra et litt “annerledes” perspektiv. Strand markerte seg også i denne klassen med et annet bilde fra Island. Speilingsbilde fra Landmannalaugur.

Stig Børre Elvegård valgte å ta med menneske i naturen. En enslig fisker i stort landskap. Væromslaget i bilde lager dramatikk og dybde i bilde.

Bjarne Riesto stod for det mest spesielle bilde i denne kategorien. Bilde holdt på å bli vraket ved første runde, men heldigvis ble det spesielle i bilde oppdaget av juryen. Ansiktsformasjonen blir gjentatt av fjellformasjonen bak. Fotografen har vært våken og løst oppgaven på en humoristisk måte.

Bilde av furugreiner med snø er et lekkert bilde som viser at en ikke trenger å henge seg opp i de store panoramabildene av landskap. En kan fint utelukke mye rundt og konsentrere seg om mindre landskap. Snøen som er på bakken reflekterer lys opp i treet og trestammene får den flotte valøren. Foto Magnus Reneflot.


1 kommentar:

  1. Ja, det er hyggelig å se disse bildene. Dette er virkelig gode bilder og hever seg over mye av de vanlige konkurransebildene som man ser.

    De som har disse på veggen har mye å kose seg med. Dette fant jeg inspirerende.

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.