søndag 24. oktober 2010

BBC Wildlife Photographer of the Year

Tekst og foto: Roy Mangersnes.
Vi har fått en liten stemningsrapport fra Roy Mangersnes. En av prisvinnerne som var til stede under prisutdelingen i London.

Det var en flott opplevelse for alle deltakerne og utrolig mye fine bilder å se på. Norge var som Natur&Foto allerede har skrevet på bloggen, godt representert. I år var det utrolig mange ulike land som også var representert, enkelte hadde tatt turen fra USA, Australia, Sør-Afrika og Kina for å være med på utdelingen.

For oss fra Norge var det spesielt gøy at Eirik ble årets vinner i kategorien Animal Portraits. I samtale med flere andre fotografer så mente man at det stod mellom Eirik og Bence Maté, om årets bilde. Det var tilslutt Bence som trakk det lengste strået med et utrolig grafisk, og spennende bilde av bladskjærermaur.

Jeg håper å komme tilbake et annet år, og jeg regner med at Norge vil være godt representert også i 2011, hilsen Roy Mangersnes.
 
Eirik Grønningsæter med vinnerbildet kategorien "Animal portraits"


Den store vinneren i 2010 ble Bence Máté fra Ungarn som kan smykke seg med tittelen "Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year" med bildet du ser her. Bence Máté vant også "Eric Hosking Award" en stor presasjon av en ung fotograf.  


Roy Mangersnes fra Norge med bildet han fikk  "Higly Commended" for i klassen "Animal portraits"


Jari Peltomäki og Andy Rouse, tigerbildet bak er fotografert av Andy Rouse som fikk prisen "Gerald Durrell Award for Endangered Wildlife - Winner" Jari fikk "Higly Commended" for sitt pelikanbilde i klassen "Endangered Wildlife "


1 kommentar:

  1. All ære til Bence Máté for et nydelig vinnerbilde, men det blir helt feil å si at hans Eric Hosking Award er "en stor prestasjon av en ung fotograf". Denne prisen utdeles NETTOPP til unge fotografer mellom 18 og 26, og Bence (25 år nå, etter det jeg kan finne ut) måtte skynde seg å vinne den i år...

    SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.