fredag 20. august 2010

Nordic Nature Photo Contest

Natur&Foto inviterer til Nordic Naturephoto Contest 2011 (NNPC)Magasinet Natur&Foto ble startet med en visjon om å fremme nordisk naturfoto og det gode naturbildet. Nå gir vi det nordiske naturfotografiet enda et løft, ved å invitere til tidenes naturfotokonkurranse, Nordic Nature Photo Contest 2011. (NNPC 2011)

Til sammen deles det ut premier for hele 400 000,-

Med fantastisk natur, et unikt lys, og en storslagen fauna og flora står den nordiske naturen i en særklasse. Dette ønsker vi å løfte frem med Nordic Nature Photo Contest.
Konkurransen er internasjonal og åpen for alle. Alle innsendte bilder, unntatt kategorien fotoreisen, må være tatt i et av de nordiske landene i løpet av de tre siste årene: Norge (Svalbard), Sverige, Finland, Danmark, Island, Færøyene eller Grønland.

Følgende klasser premieres, årets nordiske fuglebilde, årets nordiske pattedyrbilde, årets nordiske landskapsbilde, årets nordiske nærbilde, årets nordiske turbilde, årets nordiske non figurative naturbilde, truet natur, fotoreisen, Nordens naturfotograf 2011, og Nordens unge naturfotograf 2011

Nordens naturfotograf 2011, den overordnete vinneren av alle klassene. Vinneren får en utstilling med inntil 40 bilder i A2, pluss en flott reise.

Nordens unge naturfotograf
Med et sterkt ønske om å fremme fotointeressen blant de unge, så kårer vi "Nordens unge naturfotograf" under 18 år. I denne konkurransen deltar man med en portfolio på åtte naturbilder fotografert i Norden. 

Miljø
Truet nordisk natur: Med fokus på hvor sårbar naturen er, så har vi opprettet denne kategorien. Det kan være arter fra rødlista, eller bilder som dokumenterer trusler mot det biologiske mangfoldet på beste visuelle måte. Disse truslene kan være av utbygging, forurensing, faunakriminalitet og så videre. Man kan delta med inntil fem bilder.

Årbok
Natur&Foto gir ut en årbok med mange av vinnerbildene, inkludert årets unge nordiske naturfotograf og fotoreisen. Boken blir også solgt i nettbutikken til Natur&Foto.

Juryen
Bildene blir bedømt av en godt sammensatt jury. Juryformann NNPC 2011 er Arne Nævra. Arne er en av de mest profilerte naturfotografer i Norge gjennom tidene og har en rekke produksjoner for NRK og BBC.  Øvrige medlemmer av juryen er Terje Hellesø, norsk naturfotograf bosatt i Sverige. Holder en rekke kurs og foredrag, gitt ut flere bøker og har øynene åpne for kreative innspill. Jari Pältomäki fra Finland er en av Finlands aller beste naturfotografer med spesialfelt innenfor fugl. Vi får også en representant fra FotoVideo, samt fotograf og redaktør Baard Næss fra Natur&Foto, mest kjent for sine dyr og fuglebilder.

Sitat fra juryleder Arne Nævras forord til konkurransen.

En kan ikke annet enn å være imponert. Ikke før har disse driftige menneskene bak Natur&Foto fått i gang et flott magasin med et oppsiktsvekkende opplag på rekordfart, så drar de i gang en fotokonkurranse med like utrolige ambisjoner – på både omfang, arrangement og premier! Ideene bak konkurransen og vedtektene forteller om at dette virkelig kan bli Konkurransen for seriøse og ambisiøse naturfotografer i Norden, og at vinneren med rette kan smykke seg med tittelen Nordens naturfotograf.” Arne Nævra juryleder NNPC 2011

Målsetning
Målet vårt med konkurransen er at enda flere skal bli glade i den fantastiske naturen som omgir oss. Gjennom bilder, utstillinger, bøker og reportasjer håper vi å nå ut til folket. Mottoet vårt er:

”Det du blir glad i, vil du også verne om.”

Vi ønsker at konkurransen skal pirre fotolysten til enda flere. Og at engasjementet for naturfotografiet styrkes.

Offentliggjøring av vinnerne
Vi vil sende ut pressemelding på vinnerne. Premieutdelingen vil skje under en seremoni i samarbeid med Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo. Her blir det også en utstilling av vinnerbildene. Vinnerbildene blir selvsagt behørig presentert i magasinet Natur&Foto. Konkurransens hjemmeside er www.nnpc.no. Her kan du administrere dine bilder, endre, legge til nye etc. frem til 15. januar. Her finner du også reglement og alt annet du trenger å vite.

Deltagelse koster 200,- (NOK) å delta i klassen ”Nordens unge naturfotograf” er gratis.

Sponsorer Nordic Nature Photocontest 2011

Uten velvillige sponsorer ville vi aldri kunnet gjennomført en slik konkurranse. Med sitt engasjement, viser de en positiv og god holdning til naturen. Samtidig har de et ønske om at enda flere skal kunne ta del i både små og store naturopplevelser.

Kontaktinfo: Ansvarlig redaktør Baard Næss baard@naturogfoto.no Tlf: +47 908 84 414 Web-redaktør: Kai Jensen kai@naturogfoto Tlf: +47 90 69 35 35

7 kommentarer:

 1. Dette var et seriøst og friskt tiltak!

  SvarSlett
 2. wow, så mange forskjellige kategorier. Høres fristende og spennende for alle grupper.

  mvh duy

  SvarSlett
 3. Det här verkar spännande, kanske ställer jag upp i någon kategori.
  Morgan

  SvarSlett
 4. Imponerende hva dere kjører igang med allerede!

  LYKKE TIL!!!

  SvarSlett
 5. Verkar vara ett bra och proffsigt upplägg, imponerande! Behövs även sådant här i norden. Hoppas många anmäler sig, kanske att jag gör det...

  SvarSlett
 6. Oj vilken fin tävling!
  Kanske man ska skicka in några bidrag:)

  // Marie

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.