fredag 26. mars 2010

Yellowstone, en naturfotografs drøm

Tekst og foto: Baard Næss

Endelig fikk jeg oppleve verdens eldste nasjonalpark Yellowstone i USA. Lamardalen i Yellowstone er en rik dal for dyreliv, og et eldorado for naturfotografer. Her finnes det tusenvis av bison, elk, bever, big horn sheep, ulv og mye annet. Rett før turen til Yellowstone kjøpte jeg med meg Canon sin nye MK IV. Jeg kan love dere at jeg virkelig fikk testkjørt mitt nye kamera på denne turen.

Jeg hadde testet kamera før jeg dro, men ikke i alle mulige lysforhold, men det virket veldig lovende. Så spenningen var stor når man reiser på en tur som dette, uten å ha fått kjørt kamera skikkelig inn. I felt var det som forventet, raskt og effektivt med lynkjapp autofokus.


Jeg likte også det nye displayet med høyere oppløsning. dette er en stor forbedring i forhold til de tidligere kameraene i Mark serien. Isoverdien kjørte jeg i utgangspunktet på 800. På de andre kameraene mine likte jeg ikke å gå over iso 400 og hadde alltid iso 200 som utgangspunkt. Jeg er imponert over bildekvaliteten på så høye isoverdier. Jeg kjørte ikke høyere verdier enn iso 1250, det får jeg teste på andre typer motiver her hjemme.

Baard Næss

4 kommentarer:

 1. Vil tro at det var en fantastisk opplevelse ja!

  Flere bilder fra turen blir det vel?!

  SvarSlett
 2. Hei igjen Geir Ole!
  Flere bilder og tekst kommer i et seinere nummer av Natur&Foto.
  Ha en strålebnde fotopåske!
  Hilsen Baard

  SvarSlett
 3. Bildet av bisonen var bare helt knall..=) Hadde nok en flott tur kan jeg tenke meg ja.=)

  SvarSlett
 4. Den tøffe bisonen er jo helt herlig, men ikke noe å spøke med.
  En slik tur er vel uforglemmelig.

  mvh duy

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.