mandag 22. februar 2010

Til Yellowstone

Vår redaktør Baard Næss befinner seg nå i Yellowstone, en drømmereise for en naturfotograf. Før slike store reiser spør man seg om det er noe nytt man har (råd) behov for. Og for en Canon fotograf som Baard er var det naturlig og ta med seg den nye Canon MK IV. Nye kameraer bør jo prøves før avreise og under er noen bilder Baard tok før han dro for å teste ut hvor høyt han ville gå på iso, samt hvordan autofokus fungerte. Baard sier følgende om sin "lille" test:

Dro ut i dag tidlig sammen med Ivar Ruud Eide for å fotografere fugl og teste det nye kamera til Canon, Mark IV. Hva er det dette kamera duger til? Har i hele dag testet kameraet med forholdsvis høye isoverdier. Fra 800 til 1600 iso. Føler meg trygg på at disse isoverdiene gir veldig gode resultater. Kamera svarte til forventningene, det er betryggende dagen før avreise til Yellowstone med det nye kamera i sekken.

Baard NæssBildene over er tatt av Baard Næss på henholdsvis 800 og 1000 iso.
Etter litt samtale med Baard om dette med støy på bilder og hvor kritiske man er blitt på dette. Så var vi nok enige om at man i mange tilfeller fint kan gå høyere på iso en det man ofte gjør. Man er litt låst i tankegangen på at man skal ha så lav iso som mulig. Resultatet kan fort bli uskarpe bilder grunnet lange lukkertider fordi man ikke har turt å gå høyere opp på iso verdiene.

Vi ønsker Baard en riktig god tur til Yellowstone.

Kai Jensen
Webredaktør
Natur&Foto


3 kommentarer:

 1. Yellowstone! Vilken dröm!!! Ser fram emot bilder i tidningen framöver!

  SvarSlett
 2. Nydelig serie. Synes ikke støy er sjenerende her. Flott levert!
  Gleder oss til neste blad!

  mvh
  Liv ")

  SvarSlett
 3. Det var flotte bilder! Jeg ser ingen støy, og den hadde sikkert ikke vært sjenerende uanestt.

  Nyere kameraer gir selvsagt bedre ytelse ved høy ISO (får man håpe). Mitt nye K-x gjør hvertfall det over K10D. Nå er jeg ikke nøye på om jeg tar ved ISO 200 eller ISO 1600 når jeg fotograferer, så lenge jeg får korte nok lukkertider til å unngå bevegelsesuskarphet.

  Noen dager etter jeg fikk det glemte jeg at jeg jobbet med et bilde tatt på ISO 800 helt til jeg såg infoen i ACR :P Med K10D merket ejg det fort ved selv ISO 400, selv om det kun var helt akseptabel støy.

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.