tirsdag 8. desember 2009

Det brøler i hjortelia


Suldølingen Vidar Lunde er ute med ny bok. "Det brøler i hjortelia" er tittelen, 172 sider er boken blitt på, en bok spekket med naturbilder. Selv om hjorten står sentralt i boken dukker mange av skogens innvånere opp. Hønsehauk, kongeørn rev og mår for å nevne noen. Men dette er først og fremst en bok om hjorten og dens liv gjennom et år. i mer en tjue år har Vidar fulgt med på hjortebestanden og det er ikke vanskelig å forstå at han har blitt hektet. Bare les følgende sitat fra boken.

" Det er likevel når den store bukken passerer i rolig gange på kloss hold , samtidig som den brøler av full hals og eimen av stram brunstlukt river i nesa at jeg har den ultimate villmarksopplevelsen i norsk natur , Vidar Lunde"

Det har blitt en flott bok rikt illustrert med en rekke stemningsfulle og vakre bilder. Mange av bildene dokumenterer også sjeldne situasjoner fra hjortens liv. Sammen med Vidar Lunde sin personlige fortellerstil tar boken leseren med på en spennende tur ut i hjortelia.

Pluss: Spennende bildemateriale, gode personlige tekster og fin inndeling av bokens kapitler. Pluss også for bildeoppslagene der bildene får lov å ta litt plass.

Minus: Personlig kunne jeg tenkt meg boken i et bredere format slik at bildene hadde kommet bedre frem. 21 x 27 cm er et vanskelig format å presentere breddebilder i. Jeg kunne også tenkt meg et mer luftig design.

Det er bare å gratulere Vidar Lunde med en flott bok. Boken er gitt på eget forlag og kan bestilles direkte av Vidar Lunde på suldalfoto.no

Foto: Vidar LundeFoto: Vidar Lunde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.