onsdag 7. juli 2010

Havørnfotografering i Bergen

jeg fikk tips fra naturfotograf Duy Pham om en havørnsafari like utenfor Bergen. Dette måtte prøves! Duy, min minste datter og jeg tok flyet over til Flesland. Her møtte vi Per Einar Gunnarsen fra Rossnes Wildlife.

Etter en times kjøretur fra Bergen var vi framme. Raymond Haugland og Helene Gunnarsen som også er i Rossnes Wildlife møtte oss. Vi slo av en prat, og ble raskt enige om en tur ut på sjøen for å se etter havørn før det ble mørkt. Etter 5 minutter med båt var vi på plassen ørna holdt til. Vi kastet ut en fisk, og måkene begynte å samle seg. Fisken var ganske stor og måkene sleit med å få svelget den, men en glupsk svartbak fikk hele fisken ned. Plutselig letter alle måkene og en stor brun fugl i silhuett sees mot himmelen. Havørna var på plass. Den seilte like over båten for så å skyte fart mot svartbaken som hadde fisken. Det tok ikke lange stunden før svartbaken gulpet opp fisken og ørna fikk sikret seg måltidet. Ørna kom raskt tilbake, nå var det hunnen som var på farten. En fisk ble slengt ut og bare 20 meter fra båten snapper hun til seg kveldsmåltidet.
Havørnflukt Canon 1D Mark IV, 300mm 2,8L. Foto: Baard Næss
Havørn med fisk Canon 1D Mark IV, 300mm 2,8L. Foto Baard Næss
Tidlig neste morgen etter en god frokost var det ut igjen. Sola skinte gjennom et tynt skylag, fotolyset var topp.
Morgenøkten ble en suksess. Havørna var på hugget, hele 8 ganger gikk den i stup, vi fikk masse bilder. Etter morgenøkten ble det bytur med Ronny og Per Einar. Kjekt å ha med seg kjentfolk på byen.
Helene stod klar med middag når vi kom tilbake. Grillet scampi, svinefilet, polske pølser og grillskiver med salat. Et festmåltid før vi dro på neste havørn økt.
Havørna kom også denne kvelden, men etter 8 fisk tidligere på dagen var den ikke fulgt så ivrig. Vi hadde det moro likevel. Vi kastet ut en del fisk til måkene og fotograferte de i forskjellige positurer og lys. En fantastisk kveld med masse bilder på minnebrikken.

Svartbakkyss Canon 1D Mark IV, 300mm 2,8L. Foto: Baard Næss

Svartbak mister fisk Canon 1D Mark IV, 300mm 2,8L, Foto: Baard Næss
Takk til Rossnes Wildlife og Duy Pham for en kjempefin helg med masse opplevelser, god mat og hyggelig selskap. Om noen er interessert i å fotografere havørna til Helene, Ronny og Per Einar så nåes de på telefon: 994 47 277Hilsen Baard Næss
4 kommentarer:

 1. Hei !
  Flotte bilder med mange gode stunder selv om Rossnesørner var litt passiv.
  Ut på tur aldri sur = flotte minner og bilder.

  mvh duy

  SvarSlett
 2. Hva? Økoturismefirma serverer scampi???

  http://etiskforbruk.no/index.php?option=com_content&id=176&limit=1&limitstart=1&task=view&Itemid=8

  SvarSlett
 3. Scampi er tatt av menyen, takk for linken!

  Mvh
  http://rossneswildlife.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av havørnene
  Stilig med måken som glipper fisken

  Ruben

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.