torsdag 31. desember 2009

Godt Nytt År!

Bladet Natur&Foto ønsker dere alle et riktig Godt Nytt År!
Tekst og foto: Kai Jensen

Det har vært en fantastisk romjul her på sentrale Østlandet. Hjemme hos meg på Åneby (Nittedal) krabbet gradestokken helt ned til minus 30 på det kaldeste! Slike forhold er en drøm for naturfotografen. Nedrima trær, lav sol og pastellfargede solnedganger. Vakrere kan det ikke bli!

Benytt mulighetene!
For oss som har fine forhold gjelder det å å komme seg ut før det blir væromslag. Dette er noe av sjarmen med det å være naturfotograf. Man lever tett på naturen og dens skiftninger gjennom hele året. Sprengkulde den ene uken, og mildvær den neste.

Blue moon
Desembermåneden 2009 hadde et helt spesielt fenomen. Nemlig to dager med fullmåne. Den første kunne vi se den 2. desember, den neste på selveste nyttårsaften. Et slikt fenomen blir kalt "Blue moon" og inntreffer ca hvert femte år. Nyttårsaften 2009 inntraff også en delvis måneformørkelse.

Nå er det bare 15 dager til lansering av det aller første nummeret av Natur&Foto. Lanseringen skjer 15 januar på Fotomessen i Lillestrøm.

Vi gleder oss stort til å sende Natur&Foto ut til alle våre abonnenter!

4 kommentarer:

 1. Godt Nyttår til dere også!
  Ja her i Telemark er det bare helt fantastiske forhold om dagen med cemtimeterlagt rim på trærne og lav sol. Opp av sofaen og ut og nyt i fulle drag :))

  Liv ")

  SvarSlett
 2. Gott nytt år på er, här i Stockholm har det varit en fin dag med -9 grader. synd att molnen drog in innan solen gick ned bara.

  Christian

  SvarSlett
 3. Et riktig Godt Nytt År til dere alle! :)

  SvarSlett
 4. Fantastiska vintermotiv, särskilt den med trädet och staketet.
  Gott Nytt År från Uppland, Sverige.

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.