tirsdag 23. mars 2010

Når gresset er grønnere på den andre siden...

Skrevet av Kai Jensen
Tidligere Canon ambassadør Ole Jørgen Liodden forlater nå Canon til fordel for Nikon. Det er interessant å lese Ole Jørgens tanker om dette plutselige skiftet på Canon field reciews . Her forteller Ole Jørgen om hvorfor han nå har skiftet over til Nikon. Nikon har blant annet hatt stor suksess med sine to modeller Nikon d3S og D3X. Haukuglebildene som Ole Jørgen Liodden tok første dag i felt med nytt utstyr, er jo bare helt råe.

Foto handler heldigvis om så mye mer en utstyr. Men man blir jo nysgjerrig, når en merittert naturfotograf som Ole Jørgen Liodden nå bytter beite. Og nå blir Nikon ambassadør. Canon og Nikon har ofte byttet på å lede an. Dette har mye med hvilket satsningsområde disse to produsentene har prioritert i Norge. Canon har i det siste satset mye på det rimeligere segmentet, og har kapret en større andel her. Nikon har nå satset mye på proff segmentet, og da spesielt på naturfotografer. Med Roy Mangersnes og nå Ole Jørgen Liodden i spissen har de fått to dyktige naturfotografer med på laget.

Les mer på Canon field reciews

3 kommentarer:

 1. VELDIG interessant! Det må jeg lese mere om..
  Selv har jeg Canon nå, men har lenge hatt lyst til å prøve ut Nikons D3 serie.. (da blir det nok ett brukt D3, siden jeg ikke har stort med penger..). Men jeg ser jo at Canon er bra også, så av og til blir det litt usikkert oppi hodet mitt... Men Nikon blir det nok til slutt. =)

  SvarSlett
 2. Hei Monica, tror nok du blir godt fornøyd uansett valg. Utstyret er bare et verktøy, det er du som er fotografen og som skaper bildene. Så jeg ville fokusert på fotograferingen isteden for å gruble på hvilket merke du skal velge :-)

  Uansett, lykke til med fotograferingen og kameravalget...

  SvarSlett
 3. Er ikke helt sikker på hvilken fotograf som historien omhandler, men mener det var Cartier-Bresson. Han skal ha blitt spurt av Ernest Hemingway om hvilket fotoapparat han brukte. Han skal da ha replisert: "Min godeste Hemingway! Hvilken skrivemaskin bruker du?"

  SvarSlett

Hei!
Velkommen til å legge inn din kommentar på Natur & Foto sin blogg.