fredag 6. januar 2012

NNPC: Årets kreative nordiske naturbilde

NNPC har kategorier for enhver smak. Her er noen av fjorårets vinnerbilder.Her skal du slippe deg løs fra dokumentarkravene og se naturen på en ny og frisk måte. Fokuser på form og farge, kontraster, bevegelse – eller noe helt annet. 
Du kan delta med inntil fem bilder. Det kåres en hovedpremievinner og ni premierteHovedpremien er Leica kikkert og kamera fra Bresson til en verdi av kr. 10 000,-.Ni premierte får en fotobok og print fra FotoVideo. I fjor vant Geir Jartveit denne kategorien med et bilde av to hester på beite. Bilde er tatt mens han beveget kameraet og resultatet ble to elefanter

Foto: Geir Jartveit

Geir Jartveit gjorde det skarpt i denne kategorien og fikk med hele 3 premierte bilder. Bilde av speiling i vann er naust fra Sunnmørekysten. En spennende refleksjon i vannet med fine farger og mønster.

Foto: Geir Jartveit

Orsolya Haarberg fra Ungarn, har øye for gode motiver. Her har hun fotografert isbobler på Helgelandskysten. Den store boblen ser ut som en hånd som holder på mange små bobler. Orsolya hadde to premierte bilder i denne kategorien.

Foto: Orsolya Haarberg

I denne kategorien hevdet det seg fotografer fra 4 forskjellige land. Ungarn, Finland, Norge og Sverige. Hans Strand, en dyktig og kjent fotograf fra Sverige hadde også to premierte bilder i denne kategorien. Dette bilde viser mange forgreininger i et elvedelta på Island.

Foto: Hans Strand

Finnen Antii Partanen løste oppgaven med det lille landskapet og makroobjektivet. Partanen spilte på alle strenger i det vakre edderkoppnettet og resultatet ble veldig bra.

Foto: Anti Partanen

torsdag 5. januar 2012

Nytt i nettbutikken


Natur&Foto Microfiberklut
Microfiber pussekluten er perfekt for rengjøring av kameralinser og briller. Den bør være en følgesvenn i alle naturfotografers kamerabag.