tirsdag 30. november 2010

NRK1 tirsdag 30. november kl 19.45 Ut i naturen: Naturfotografene

I et år har naturfotografene Torbjørn Martinsen, Guttorm Næss og redaktør i Natur&Foto Baard Næss jobbet med en film for NRK. I kveld får vi se resultatet.


Foto: Baard Næss
Gaupe midt i et boligstrøk, tiur i slåsskamp, nærkontakt med bjørner, jerv og ulv. Tre gode venner bruker nesten all sin fritid til fotografering og filming i naturen. Torbjørn, Baard og Guttorm er godt kjent i naturfotomiljøet. Vi som kjenner dem, vet at det legges ned utallige timer på deres største hobby og lidenskap. Nemlig Naturfoto. Det er en lidenskap som ikke kan forklares, det er ren galskap. Ja bedre ord kommer jeg ikke på. Gutta er nok enige i at dette er en herlig galskap, som gir livet både mening og tilfredsstillelse.

Bli med bak kameraet i kveld og ta del i guttas lidenskap for naturfoto.
Les mer på ut.no

torsdag 25. november 2010

NM i naturfoto er avgjort

Vi gratulerer Kjetil Knudsen som NM vinner i fotojakta sammenlagt, arrangert av bladet Villmarksliv. På andre og tredje plass kom to velkjente travere, Rolf Selvik og Leif Rustand. Vi gratulerer!
Se den komplette listen her

Ketil Olsen sitt harebildet under ble årets bilde i samme konkurransen. Ketil forteller att bilde er tatt ved hytta hans i Vest Finmark. Et område med enormt mye hare. Det var mye hare i område og jeg var sammen med et par andre fotografer. Her var det var bare å jobbe på, og håpe på litt flaks. De så flere hundre harer men det var ikke lett. Ketil var imidlertid heldig og fikk denne haren rett i fleisen.

Kjartan Trana ble nummer to og Leif Rustand nummer 3. Vi gratulerer! Se hele listen her
Foto: Ketil Olsen




onsdag 24. november 2010

Nærområdet

Uansett hvor du bor, så er det alltid interessante ting å finne i nærområdet. Ikke behøver man gå langt heller. Bildene under er fra en liten myr rett ved der jeg bor. Vinteren er en fin årstid. Det blå vinterlyset gir bildene en helt egen stemning. Ligger man på magen og jobber med linjer og strå som jeg har gjort her, så går tiden fort. Ofte bruker jeg manuell fokus, da har man mer kontroll på hvor man legger skarpheten. Full blenderåpning er også en fordel, da duses bakgrunnen ned. Utfordringen er ofte å finne bilder man er fornøyd med i ettertid. Selv om man ikke alltid lykkes, så har man hatt en flott stund ut med kameraet.



Foto: Kai Jensen






 
Foto: Kai Jensen






Foto: Kai jensen