mandag 25. januar 2010

Abonnent nummer 2000!

Natur&Foto er stolte av å kunne presentere abonnent nummer 2000!
Det første nummeret av Natur&Foto har nå ramlet ned i postkassen til de fleste av våre lesere. Tilbakemeldingene så langt tyder på at bladet har blitt godt mottatt. Det gleder oss at våre lesere er fornøyde. Vi skal ikke la dette bli noen hvile pute, vi skal stå på videre og følge opp med et nytt innholdsrikt Natur&Foto nummer to!

Men dette eventyret ville det ikke blitt noe av uten våre lesere. Så med fanfare presenterer vi Hilde Fålun Strøm. Abonnent nummer 2000 på Natur&Foto!




















Vi har lovet en premie til abonnent nummer 2000. Og Hilde får to opplevelsesrike dager på tiurleik i Lierne i Nord Trøndelag levert av fjellopplevelser.no

Vi har bedt Hilde fortelle litt om seg selv:

Jeg er 42 år og gift med Steinar, voksne barn (Frode og Susanne), og så er jeg bestemor til lille William. Opprinnelig er jeg fra Fjellhamar, men har bodd på Svalbard nå i 15 år. Jeg stortrives med livet på Svalbard, med en natur og et lys som bare må oppleves! Er svært aktiv med all slags aktiviteter, ski, fotturer, bre, kajakk, båt, hund, jakt (rype, gås, rein og rev) og masse fotografering.

Foto: Hilde Fålun Strøm
Redaksjonen legger til følgende sakset fra Hilde Fålun Strøm sin hjemmeside, med hjertet i isen:
Jeg jobber i Spitsbergen Travel og gleder meg over muligheten til å formidle denne vakre plassen til tilreisende gjester. Det er det arktiske lyset og skiftningene i årstidene som først og fremst trollbinder meg. Jeg er svært privilegert som gjennom mine mange turer på Svalbard har fått oppleve det utrolige mangfoldet her i Arktis - den fantastiske naturen, det utrolige dyrelivet og de vare og vakre fargene! Jeg har hjertet mitt her i isen!

Vi gratulerer og ønsker Hilde god tur til Lierne!


Natur&Foto takker Fjelloplplevelse for premien, les mer om opplevelsene de tilbyr her Fjellopplevelse.no

onsdag 20. januar 2010

BBC-vinner diskvalifisert

Dette er en trist dag for naturfotografiet: Vinneren av verdens største naturfotokonkurranse Wildlife Photographer of The Year, spanjolen Jose Luis Rodriguez, har blitt diskvalifisert for sitt bilde av en iberisk ulv som hopper over et gjerde. Bildet viser en såkalt ”modell-ulv”, altså en dressert og tam ulv som lever i en zoologisk have utenfor Madrid.

Reglene sier klart at det ikke er tillatt med såkalte modell-dyr i konkurransen. Og hvis man i det hele tatt sender inn bilder av dyr i fangenskap, så skal det være oppgitt. Fotografen tviholder på sitt – at ulven er vill. Men juryen har gjennomført sine undersøkelser – etter at det ble sådd tvil om bildets ekthet før jul. Og konklusjonen kom i dag: Bildet er av en tam ulv. Fotografen på sin side benekter dette.


Dette er trist for alle naturfotografer: En skandale for den spanske fotografen som nå er blitt fratatt all heder og ære og aldri mer får lov til å delta i BBC-konkurransen. En skandale for selve BBC-konkurransen, og en skandale for naturfotografiet som sådan.


BBC vil ikke kåre noen ny vinner. Det er for øvrig første gangen at en fotograf blir diskvalifisert etter å ha vunnet i denne prestisjefylte konkurransen.


Les den offisielle uttalelsen fra konkurransen her


Les mer her


Til våre lesere:

Natur&Foto har en større artikkel om BBC-konkurransen i det nummeret som nå er på vei ut til våre abonnenter. Der er også bildet av ulven trykket. Vi understreker at fotografen ikke var diskvalifisert da bladet gikk i trykken. Er dette et økende problem? Eller er dette unntaket? Natur&Foto vil følge opp med en artikkel i nummeret som kommer i mai.

Tom Schandy
Redaktør
Natur&Foto


fredag 15. januar 2010

Lansering av Natur&Foto på Fotomessen

Redaksjonen: Tom Schandy, Merci Abrahamsen, Baard Næss, Kai Jensen og Trine Rasch-Olsen.
Tekst: Kai Jensen Foto: Frank Hesjedal og Tom Schandy.

I dag har vi lansert Natur&Foto på Fotomessen i Lillestrøm. Interessen var stor og mange ventet spent på lanseringen som fant sted klokken 12.30. Messegeneral Jonas Lemberg foretok den offisielle lanseringen av Natur&Foto. Redaktør Tom Schandy og Baard Næss presenterte videre bladet og redaksjonen. Det ble tegnet godt over 100 nye abonnement på dagens messe. Det skulle tyde på at veldig mange var fornøyde med førsteutgaven. Det var stor trengsel rundt standen den første timen, kaffe og kaker ble fortært, og abonnement tegnet i stor stil. Magasinet er nå også på vei til alle våre abonnenter. Vi i redaksjonen er spente på tilbakemeldingene fra dere.

Det er gledelig og inspirerende for alle oss som arbeider med Natur&Foto og få slik oppmerksomhet. Mange har etterlyst et magasin som Natur&Foto. Når vi nå endelig har fått et slikt magasin så er jo det fantastisk moro!

Dagsvinner.
Trond Martinsen fra Trøgstad ble trukket ut som dagsvinner og får et 4GB minnekort fra Fotovideo i posten. Vi trekker også dagspremier fra Fotovideo i morgen og på søndag.

Hjertelig velkommen til Natur&Foto sin stand på Fotomessen!

tirsdag 5. januar 2010

Natur&Foto nummer 1 er klart!

Vi vet mange har vert spente på hvordan Natur&Foto vil bli seendes ut. Derfor legger vi ut den ferdige forsiden nå, noen dager før lanseringen. Vi i Natur&Foto er veldig fornøyde, både med innhold og utseende. Nå skal bladet gjennom trykkpressen, slik at vi har det klart til Fotomessen på Lillestrøm 15. januar. Bladet blir sendt ut til våre abonnenter uken etter. Og vil være i postkassen rundt den 20 januar. Og i løssalg uken deretter.

I første nummer har vi mer om dette:
* Europas fremste kvinnelige fotograf.

* Slik fotograferer du nordlys, ved Bård Løken.

* Lightroom 3, 10 nyheter.

* Tips til flotte skibilder.

* Tips til bedre jpg bilder.

* Månedens bilde.

* Bildekritikk.

* Og mye, mye mer…

9. januar tar vi ut adresselister for utsendelse av Natur&Foto sitt første nummer. Tegner du årsabonnement før 9. januar er du sikret å få med deg første utgaven, pluss Natur&Foto sin flotte kalender!

OBS! Kalenderen sendes bare ut med første nummer av Natur&Foto.

Eldre utgaver.
Eldre utgaver kan etterbestilles så fremt vi har de på lager. Bestilling av eldre utgaver krever en forhåndsbetaling på kroner 95.- pr utgave. Beløpet betales til bankkontonummer 15031307233. Oppgi din adresse i meldingsfeltet i din nettbank, samt hvilken utgave du ønsker tilsendt. Bladet sendes kostnadsfritt til adressen du oppgir i meldingsfeltet, så snart din betaling er registrert hos oss.

Abonner nå! Registrer deg her